Vásárló belépés

Termékajánló

Látogató számláló

0
0
8
4
3
8
9

PARTNEREINK

 

NEEM-olaj

Főkategória >NEEM-olaj

NEEM OLAJ (839141)
NEEM OLAJ

FONTOS TUDNIVALÓK A NEEM OLAJRÓL

           (WEBÁRUHÁZUNKBAN NEM VÁSÁROLHATÓ!)

 

Honnan származik a neem olaj?

A neem fa, azaz Azadirachta indicia olaja ez remek természetes növényvédőszer.

Indiában élő örökzöld, melyet általában kozmetikumokhoz használnak – kézkrémek készítéséhez, illetve a hagyományos gyógyászatban. Úgy tartják, számos betegségen segít, a pattanástól a tuberkolózisig, ám a tudomány nem bizonyította valamennyit – ezért biztonságosabb, ha egyelőre a kertben hasznosítjuk a neem olajat.

Neem, mint növényvédőszer

Az Egyesült Államokban leginkább növényvédőszerként alkalmazzák az olajat. Távoltartják a rovarokat a kerttől, olyan kártevőket, mint a levéltetvek, fonálférgek, szúnyogok és lepkék. Egyes rovarokat elpusztítja, másokat a lárvaként öl meg, míg bizonyos fajták egyszerűen csak nem bírják az ízét és távol maradnak.

A neem olaj csaknem 200 rovarfajtát riaszt el, köszönhetően részben az azadirachtin nevű összetevőjének. Nem tartozik viszont közéjük néhány, amelyet szeretünk – így például a méhek sem. Ez a kiemelt összetevő nem ártalmas az olyan jótékony teremtményekre sem, mint a földigiliszták, madarak, haszon- és háziállatok, valamint a vadon élők. S persze az embernek sem árt. Vagyis, biztonsága miatt különösen kedvelt, nem kell aggódnunk amiatt, mi lesz, ha a cicánk, kutyánk vagy netán a gyermekünk a közelébe kerül.

A neem olaj számos különféle gombát kezel, melyek a növényeken megjelenhetnek. Segítségével megszabadulhatunk a lisztharmattól, elkerülhetjük a gyökér rothadását, a korompenészt és a fekete foltokat. Ezek a gombák mind gyakoriak – ezért hasznos ellenük bevetni a neem olajat.

 
Nincs raktáron

Sorrend:

Webáruház készítés